Élelmiszerbiztonság

Letölthető dokumentumok

  1. Vizsgálati kérőlapunk letöltésért kérjük kattintson IDE
  2. Analitikai vizsgálati kérőlapunk letöltésért kérjük kattintson IDE

 

Új telefonszámunk: 30/392 4192

A SEQOMICS Biotechnológia Kft. Élelmiszerbiztonsági Laboratóriuma a Nemzeti Akkreditáló Hatóság (NAH) által akkreditált vizsgáló laboratórium (akkreditációs szám: NAH-1-1765/2018), valamint a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) által engedélyezett laboratórium (nyilvántartási száma:72/2014/Lab/NÉbiH).

Akkreditálási okirat

Részletező okirat a NAH-1-1765/2018 nyilvántartási számú akkreditált státuszhoz

Elérhetőség:
SEQOMICS Biotechnológia Kft. Élelmiszerbiztonsági Laboratóriuma
6782 Mórahalom Vállalkozók útja 7.
Telefon: +36-30/392-4192
e-mail: foodsafety[at]seqomics.hu
www.seqomics.hu/ebl

A SEQOMICS Biotechnológia Kft. Élelmiszerbiztonsági Laboratóriuma vállalja:

- élelmiszerek, élelmiszer-nyersanyagok, élelmiszer-adalékanyagok, technológiai segédanyagok, félkész és késztermékek, környezeti minták mikrobiológiai vizsgálatát,
- ivóvíz, ásványvíz, élelmiszerek gyártásánál felhasznált víz, használati melegvíz, medencés fürdők vize, valamint hűtőtornyok vizének mikrobiológiai vizsgálatát,
- a vizsgálatokhoz szükséges minták akkreditált mintavételezését, valamint laboratóriumba való szállítását.


Akkreditált mikrobiológiai vizsgálataink:


Élelmiszerek és alapanyagaik, takarmányok és alapanyagaik, higiéniai minták:
- Összes mikrobaszám
- Penész- és élesztőgombaszám
- Enterobaktériumok száma
- Coliform baktériumok száma
- Escherichia coli szám
- Salmonella-fajok jelenlét/hiány kimutatás
- Listeria monocytogenes jelenlét/hiány kimutatás
- Listeria monocytogenes szám
- Campylobacter spp. kimutatás
- Clostridium perfringens szám
- Anaerob szulfitredukáló baktériumok száma
- Bacillus cereus szám
- Koaguláz pozitív Staphylococcusok száma
- Mezofil tejsavbaktériumok száma
- Pseudomonas aeruginosa szám (húsok és húsalapú élelmiszerek)
- Enterococcus szám (húsok és húsalapú élelmiszerek)

DNS alapú GYORS vizsgálati módszerek:
- Listeria monocytogenes kimutatása Real-time PCR technikával
- Salmonella spp. jelenlétének kimutatása dúsítással


Víz (ivóvíz, használati melegvíz, medencés fürdők vize, hűtőtornyok):
- Legionella szám

Víz (ásványvíz, ivóvíz, itatóvíz, szénsavas ivóvíz, szikvíz):
- Telepszám meghatározása 22 és 37 °C-on
- Coliform szám
- Escherichia coli szám
- Pseudomonas aeruginosa szám
- Szulfitredukáló anaerobok (clostridiumok) spóraszáma
- Enterococcus szám

Béltartalom, csizmatampon, csibehulla:
- Salmonella spp. jelenlétének kimutatása dúsítással, szerotipizálása

Egyéb vizsgálatok: *
- Ismeretlen mikroorganizmusok DNS alapú meghatározása (PCR + szekvenálás)
- Fajalapú azonosítás (sertés, ló, baromfi)
- Tápérték vizsgálatok (zsír, telített zsírsavak, cukor, keményítő, szénhidrát, fehérje, só nátrium alapon, rost, energiatartalom)
- Nyersfehérje, nyerszsír
- Peszticid vizsgálatok
- Challenge tesztek
- Vízaktivitás mérés
- pH mérés
- Szárazanyag/nedvességtartalom meghatározás
- Hamutartalom meghatározás
- Homoktartalom meghatározás
- Sikértartalom (nedves sikér), savfok, peroxid szám, illóolaj tartalom meghatározás
- Mikotoxin vizsgálatok (DON, F2, T2, Ochratoxin, aflatoxin, stb.)
- Nehézfém tartalom meghatározás
- Allergén kimutatás
- Glutén (gliadin)
- Összes színérték (ASTA) vizsgálat
- Érzékszervi /organoleptikus/ vizsgálat (leíró és/vagy pontozásos)

*együttműködő laboratórium bevonásával vagy NAH által nem akkreditáltan végzett vizsgálatok

Minőségirányítási rendszer
A SEQOMICS Biotechnológia Kft. Élelmiszerbiztonsági Laboratóriumában működő minőségirányítási rendszer megfelel az EN/ISO/IEC 17025:2005 szabvány követelményeinek.

Please publish modules in offcanvas position.