Élelmiszerbiztonság

A SeqOmics Biotechnológia Kft. NAT akkreditált (akkreditációs okirat) élelmiszerbiztonsági laboratóriuma vállalja élelmiszerek, élelmiszer-nyersanyagok, élelmiszer-adalékanyagok, technológiai segédanyagok, félkész és késztermékek, környezeti minták illetve ivóvíz, ásványvíz és élelmiszerek gyártásánál felhasznált víz mikrobiológiai vizsgálatát.

 

Mikrobiológia

Élelmiszerek, élelmiszer-nyersanyagok, élelmiszer-adalékanyagok, technológiai segédanyagok, félkész és késztermékek, környezeti és higiéniai minták vizsgálata

Letölthető dokumentumok

  1. Az élelmiszerbiztonsági laboratórium által végzett vizsgálatok PORTFOLIO

  2. Vizsgálati kérőlapunk letöltésért kérjük kattintson IDE

  3. Analitikai és egyéb vizsgálati kérőlapunk letöltésért kérjük kattintson IDE

  4. Kozmetikai termékek mikrobiológiai vizsgálati portfóliónk letöltésért kattintson IDE

 

Új telefonszámunk: 30/392 4192

- Összes mikrobaszám
- Penész- és élesztőgombaszám
- Enterobaktériumok száma
- Coliform baktériumok száma
- Escherichia coli szám
- Salmonella-fajok jelenlét/hiány kimutatás
- Listeria monocytogenes jelenlét/hiány kimutatás
- Listeria monocytogenes szám
- Campylobacter spp. kimutatás
- Clostridium perfringens szám
- Anaerob szulfitredukáló baktériumok száma
- Bacillus cereus szám
- Enterococcusok száma
- Koaguláz pozitív Staphylococcusok száma
- Mezofil tejsavbaktériumok száma

Vízvizsgálat szabványos mikrobiológiai módszerekkel:
- Telepszám meghatározása 22 és 37 °C-on
- Coliform szám
- Escherichia coli szám
- Pseudomonas aeruginosa szám
- Szulfitredukáló anaerobok (clostridiumok) spóraszáma
- Enterococcus szám

 

DNS alapú gyors diagnosztikai módszerek

A klasszikus mikrobiológiai vizsgálatok mellett az élelmiszerbiztonsági laboratórium DNS alapú vizsgálatokat is végez: real-time PCR, PCR, szekvenálás.
Kórokozók kimutatása:

- Salmonella spp.
- Listeria monocytogenes
- Listeria spp.
- E. coli O157:H7
- Campylobacter jejuni
- Enterobacter sakazakii
- Staphylococcus aureus
- Pseudomonas aeruginosa
- Ismeretlen mikroorganizmusok DNS alapú meghatározása (PCR + szekvenálás)

 Fajazonosítás:
- baromfi
- csirke
- pulyka
- sertés
- ló
- kérődzők
- birka

 

Kozmetikai termékek vizsgálata:

- Aerob mezofil mikróbák számának meghatározása-
- Penész- és élesztőgombák számának meghatározása
- Salmonella kimutatás
- Staphylococcus aureus kimutatása
- Enterobaktériumok kimutatása
- Szulfitredukáló Clostridiumok kimutatása
- Pseudomonas aeruginosa kimutatása
- pH meghatározása

 

Egyéb vizsgálatok:

- Nedvességtartalom meghatározás
- Hamutartalom meghatározás
- Homoktartalom meghatározás
- Challenge teszt
- Vízaktivitás mérés
- Lisztvizsgálatok (sikértartalom, esésszám, savfok)
- Mikotoxin vizsgálatok ( DON, F2, T2, Ochratoxin, aflatoxin)
- Összes színérték (ASTA)
- Tápérték vizsgálatok


 
Minőségirányítási rendszer

A SeqOmics Biotechnológia Kft. élelmiszerbiztonsági laboratóriumában működő minőségirányítási rendszer megfelel az EN/ISO/IEC 17025:2005 szabvány követelményeinek. A NÉBIH ÉTbI által engedélyezett laboratórium nyilvántartási száma: 72/2014/Lab/NÉBIH. (Akkreditációs okirat)

 

Elérhetőség

SeqOmics Biotechnológia Kft. Élelmiszerbiztonsági Laboratóriuma
6782 Mórahalom Vállalkozók útja 7.
Telefon: 30/392 4192
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.seqomics.hu/ebl

Please publish modules in offcanvas position.