Élelmiszerbiztonsági Laboratórium
BEMUTATKOZÁS SZOLGÁLTATÁSOK DOKUMENTUMOK KARRIER ELÉRHETŐSÉGEK
Laboratóriumunk együttműködő laboratóriumok bevonásával vállalja élelmiszerek- és alapanyagaik széleskörű analitikai vizsgálatát:
Tápérték vizsgálat: fehérje, zsír, keményítő, cukor, szénhidrát, só, energia számítás, élelmi rost.
Fémek vizsgálata: arzén, higany, kadmium, ólom, réz, cink, nátrium, kálcium, alumínium
Toxinok kimutatása: aflatoxinok, DON toxin, ochratoxin A, T2 toxin, zearalenon
Növényvédőszer maradvány/ Peszticidek kimutatása lisztből, gabonafélékből, friss zöldségekből, gyümölcsökből, húsokból
Allergének kimutatása: gliadin/glutén, zeller, dió, földimogyoró, csillagfürt, tejfehérje, β-lakto-globulin, kazein, laktóz, szója, tojásfehérje, brazil dió, kesudió, makadámia dió, mandula, mogyoró, pekán dió, pisztácia, mustár, puhatestűek, rákfélék, hal, szezám, szulfit.
Liszt és gabonafélék vizsgálata: szárazanyag, nedves anyag, fehérje, Hagberg-Perten féle esésszám, tisztaságvizsgálat, nedves sikér, sikérterülés, tropán alkaloidok
Zsírok, olajok vizsgálata: nedvesség és illóanyag, savszám, peroxidszám, szabad zsírsav, oldhatatlan szennyeződés, benzpirén
Száraztészta vizsgálata: tojástartalom
Sör vizsgálat: etil-alkohol tartalom
Sütőipari termékek vizsgálata: Savfok
Fűszerpaprika vizsgálata: összes természetes színezék (ASTA), kapszaicin, illóolaj
Gyümölcslevek vizsgálata: savtartalom, vízben oldható szárazanyag tartalom (Brix)
Egyéb élelmiszer vizsgálatok: Sósavban oldhatatlan hamu (homok), összes hamu, kamurin, piperin, dioxinok, cukoralkohol, nitrát, nitrit, akrilamid, patulin, konzerváló és tartósító szerek, színezőanyagok, hisztamin, GMO, vitaminok
A fenti listában nem szereplő egyéb paraméterekről érdeklődjön elérhetőségeink egyikén.